sâmbătă, 18 noiembrie 2006

Despre o catre, un zambet si o lacrima...

Mi-am cumparat o carte scrisa de Sergio Bambaren, "Delfinul".
Este o carte de 80 de pagini, pe care ma terminat-o cam in 30 de minute.
O carte prost scrisa..dar cu o idee..foarte buna..adica pacat de idee, caci modul in care a fost pusa pe hartie lasa de dorit!
Dar cum am invatat sa nu fiu superficiala am sa va scriu cate ceva din carte, fragmente care pe mine una m-au pus pe ganduri, m-au ajutat sa merg inainte...
Ciudat cum niste ganduri scrise pe o hartie, de un necunoscut, m-au ajutat atat de mult!!

"Poate ca o parte din iubire e sa inveti sa-l lasi pe celalalt sa plece, sa stii cand sa spui la revedere. Sa nu-ti lasi sentimentele sa taie calea care, poate, pana la urma este mai buna pentru cei pe care-i iubesti."

"Vine un moment, in viata cand nu-ti mai ramane decat sa mergi pe drumul tau. Un moment cand iti urmezi visurile. Un moment cand ridici panzele propiilor tale crezuri."

"Cand cazi in cea mai adanca disperare ai sansa sa-ti afli natura adevarata. Asa cum visurile capata viata atunci cand te-ai astepta mai putin, asa vor veni si raspunsurile la intrebari pe care nu le poti dezghioca. Instinctul sa-ti faca o carare de intelepciune, iar temerile sa-ti fie invinse de speranta. "

"Cei mai multi dintre noi nu sunt pregatiti sa infrunte esecurile, de aceea nu sunt in stare sa-si implineasca destinul. E usor sa te cheltuiesti pentru ceva lipsit de riscuri. "

"Descoperirea lumilor noi iti va aduce nu numai fericire si intelepciune, ci si tristete si teama. Cum ai putea pretui fericirea fara sa stii ce este tristetea? Cum ai putea dobandi intelepciunea fara sa-ti infrunti temerile? In cele din urma, marele pariu in viata este sa depasesti limitele dinlauntrul tau, impingandu-le pana acolo unde nu ai fi visat ca pot ajunge vreodata."

"Poate ca visele sunt facute din ce e mai greu . Poate ca , daca incercam sa o luam pe scurtatura, pierdem urma motivului pentru care am inceput sa visam, iar in final aflam ca visul nu mai e al nostru. Poate ca numai daca urmam intelepciunea inimii, timpul va avea grija sa ne intalnim destinul. Aminteste-ti: Cand aproape ai renuntat, cand simti ca viata a fost prea aspra cu tine, Aminteste-ti cine esti, Aminteste-ti visul tau."

" Sunt lucruri pe care nu le poti vedea cu ochii. Trebuie sa le vezi cu inima, aici este greul. De exemplu, daca ai fi spiritul copilului inlauntrul tau, veti face drumul impreuna: tu, cu amintirile, iar el, cu visurile, incercand sa aflati drumul vostru in aventura numita viata. Mereu incercand sa faceti cum e mai bine. Iar inima niciodata nu va va obosi sau imbatrani..."

"Hotararile sunt o cale de a ne defini pe noi insine. Prin ele dam viata si sens cuvintelor, viselor. Prin ele, ceea ce suntem poate deveni ceea ce vrem sa fim."

"In locul unde mergi nu sunt urme, nici carari, doar instinctul tau. Ai urmat semnele si in sfarsit ai ajuns. Iar acum, trebuie sa faci marele salt in necunoscut si sa afli pentru tine insuti: cine se insala, cine are dreptate, cine esti."

"Unele lucruri vor fi intotdeauna mai puternice decat timpul si distanta. Mai adanci decat limbajele si drumurile. Cum ar fi sa-ti urmezi visurile si sa inveti sa fii tu insuti. Sa imparti cu ceilalti minunea pe care ai aflat-o..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu