duminică, 26 noiembrie 2006

Citate...

"Sa scrii despre viata de noapte. Despre masini si fraieri, despre femei si aventuri, despre ce se intampla interesant in oras pe intuneric. Despre ce merita sa faci dupa daousprazece noaptea. Si descopar ca toate povestile-povestirile mele se sfarsesc in acelasi loc. Si in locul ala e cel mai bine. Cea mai buna viata de noapte este intre picioarele unei femei."

Andrei Gheorghe - "Midnight Killer-Banalitatea s-a nascut la oras"


"In realitate, un om intreg si o societate sanatoasa au nevoie in acelasi timp de beneficiile subzistentei si de cele ale reflexiei, de sosete si vise, de painea zilnica si de utopii. In est, ne lipsesc, deocamdata, si unele, si altele. Si nu putem accepta ca lotul generatiei actuale e acela a lui "vivere", filosofia urmand sa fie finantata mai tarziu... In ce ma priveste, am in minte un portret ideal al sponsorului "cultural" si, de altfel, cred ca l-am si intalnit de cateva ori: e cineva care, dupa ce a investit cu folos in mari proiecte de educatie universitara, in cercetari despre arta guvernarii, legislatie, liberalism, ecologie si minoritati, in programe de revitalizare economica si institutionala, simte nevoia sa iasa din circumstantial, din rezonabilul de prima instanta, pentru a investi intr-un joc de margele de sticla. A finanta instalarea lui Newton sub mar sau navigatia utopica a lui Columb s-a dovedit renatbil. Oamenii nu devin mai saraci daca, din cand in cand, consimt sa dea de mancare Serafimilor..."

Andrei Plesu - "Despre bucurie din est in vesti si alte eseuri"

**In saptamana ce a trecut, mi-am cumparat doua carti care citite corespunzator, iti deschid ochii, doua carti al caror punct comun este : Roamnia.
Doua carti cu autori total diferiti.
Doua carti pe care cu siguranta le voi recitii...
Am vrut sa postez aici pentru voi, doua mici fragmente de pe copertile cartilor, si poate asa v-am facut curiosi macar putin!
Daca Andrei Gheorghe, nu ma mai uimeste cu nimic, a fost totusi o placere sa ii citesc "povestile-povestirile",ce au fost publicate si in B-24-Fun pe parcursul anilor. Plesu tine o lectie despre : bucurie in est vest, despre elite, despre toleranta si intolerabilul, despre "ideologiile intre ridicol si subversiune".
Din pacate in saptamanile ce vin, voi fi nevoita sa ma abtin de la orice intrare in vreo librarie, asta pentru ca nu exista vizita de-a mea fara un bon de casa, mai lung sau mai scurt; si din pacate sunt nevoita sa ma axez pe lecturile impuse de scoala...atestat, bac, admiterile ce ma asteapta...
Dar va rog mult mergeti voi si pentru mine.. si nu uitati la "Noi aparitii" o sa ii gasiti pe cei doi mai sus mentionati, nu-i ocoliti pentru ca merita...si nu numai ei ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu